Geslacht van je baby beïnvloeden: feiten en fabels

Geslacht van je baby beïnvloeden: feiten en fabels

Leestijd: 4 minuten

Kun je echt beïnvloeden of je een jongen of een meisje verwekt? De medische wetenschap zegt zonder twijfel dat het geslacht van een baby wordt bepaald door de vader. Dus waarom wint het idee van zelf invloed hebben op het geslacht van je ongeboren baby terrein?

Reguliere geneeskunde

Volgens de reguliere geneeskunde is het bepalen van het geslacht van de baby eenvoudig: op het moment van ejaculatie geeft de man een collectief van individuele zaadcellen vrij (sommige mannelijk, sommige vrouwelijk).

Zo wordt het geslacht van de baby bepaald

Als een van die zaadcellen met succes zijn weg vindt naar het eitje (het eitje is neutraal: noch mannelijk, noch vrouwelijk) en de omstandigheden gunstig zijn, zal dat bevruchte eitje zich ontwikkelen tot een foetus en uiteindelijk in een baby.

Of je een jongen of een meisje krijgt, hangt volledig af van welk type sperma het eerst het eitje ontmoet (een mannelijk sperma is geprogrammeerd met de XY-chromosomen en een vrouwelijk sperma is geprogrammeerd met XX-chromosomen).

Aangezien vrouwen XX-chromosomen dragen en mannen XY-chromosomen dragen, volgt hieruit dat de man altijd verantwoordelijk is voor het geslacht van de baby. Ongeacht vele fabels, blijft het een feit dat de man de enige mogelijke drager van het Y-chromosoom is en daarom de enige die in staat is XY-chromosomen te geven.

Kun je de kans op een bepaald geslacht beïnvloeden?

Er zijn echter ideeën dat je als stel de kans op een bepaald geslacht kunt vergroten door twee belangrijke factoren te manipuleren: met lichaamschemie en de timing van geslachtsgemeenschap.

Hoewel niet geheel bewezen, geloven sommigen dat je met voeding en lichaamsbeweging (en andere factoren zoals het dragen van losse onderbroek om sperma koel te houden) de omstandigheden kunnen beïnvloeden om een ​​bepaald sperma (mannelijk of vrouwelijk) beter te begunstigen. Dus, hoe kun je proberen het geslacht van je baby te beïnvloeden?

 

Er wordt beweerd dat de veranderingen in de pH-omgeving het geslacht van de baby beïnvloeden…

Methode één: door manipulatie van de lichaamschemie (zuur/alkalische niveaus)

De maandelijkse cyclus van een vrouw bevat afwisselend pH-waarden (zuur en alkalisch) in haar voortplantingskanaal.

Er wordt beweerd dat de veranderingen in de pH-omgeving het geslacht van de baby beïnvloeden. Experts zeggen dat alkaline in de folliculaire vloeistof (de vloeistof in de follikels zijn de holtes in je eierstokken) Y-sperma begunstigt (een jongen verwekt), terwijl zuur in de folliculaire vloeistof de voorkeur geeft aan het X-sperma (een meisje verwekt).

Om een ​​meisje te verwekken, wordt aangeraden dat je:
  • Een dieet hebben met meer magnesium, calcium en zure voedingsmiddelen zoals maïs, vlees, bonen, vis, pruimen, koffie, eieren, lever en yoghurt
  • Alkalisch voedsel vermijden, zoals bananen, sinaasappel, aardappelen en watermeloen
  • Supplementen nemen zoals calcium, foliumzuur, magnesium en vitamine C om het baarmoederhalsslijmzuur zuur te maken (dat op zijn beurt het Y-sperma doodt)
Om een ​​jongen te verwekken, wordt aangeraden dat je:
  • Zuivel vermijden en de inname van magnesium- en calciumsupplementen verminderen
  • Groenten en vers fruit eten
  • Voedingsmiddelen die kalium bevatten eten, zoals bananen
  • Eet veel alkaliserende voedingsmiddelen, waaronder vijgen, kersen, verse citroenen, speltbrood, linzen, avocado, pijnboompitten, amandelen, wortelen, rode radijs, verse rode bieten, alfalfa gras, gerst, gekiemde zaden en tarwegras
  • De vader moet ook overmatige verwarming rond de geslachtsdelen vermijden, omdat hitte mannelijk sperma sneller vernietigt dan vrouwelijke (vermijd ook nauwsluitend ondergoed, sauna’s, bubbelbaden, enz.)

 

Door seks dichter bij de ovulatie te hebben, verklein je de kans om een ​​meisje te verwekken en vergroot de kans op het verwekken van een jongen…

Methode twee: manipuleer de timing van geslachtsgemeenschap

Volgens de bekende theorie ontwikkeld door Dr. Shettles (bekend als The Shettles Theory) reizen sperma met het Y-chromosoom (jongenssperma) sneller en hebben een kortere levensduur dan sperma met X-chromosoom (meisjessperma).

De theorie zegt dat het hebben van seks twee tot drie dagen voorafgaand aan de eisprong betekent dat tegen de tijd van de eisprong, de zaadcellen van de jongen zullen zijn afgestorven, waardoor alleen de zaadcellen van de meisjes overblijven en je dus een grotere kans hebt om een ​​meisje te verwekken.

De theorie van Shettles zegt ook dat door seks dichter bij de ovulatie te hebben, je de kans verkleint om een ​​meisje te verwekken en de kans op het verwekken van een jongen vergroot.

En ben je al bekend met de Chinese geslachtskalender (afbeelding)? Het is een grafiek die uitgaat van de leeftijd van de moeder tijdens de conceptie en de maand van de conceptie. Waar of niet, het is altijd leuk om eens te kijken of het uitkomt.

 

Om een ​​jongen te verwekken, kun je proberen sperma dichter bij de baarmoederhalsopening af te zetten…

Methode drie: standjes tijdens de seks

De penetratiediepte tijdens de seks heeft invloed op waar het sperma wordt afgezet in de vagina. Dit kan om twee redenen belangrijk zijn: de afstand tot het eitje en het pH-niveau waar het sperma voor het eerst wordt geplaatst, kunnen een voordeel zijn voor een van de spermasoorten (X of Y).

Voor een meisje betekent ondiepe penetratie dat het sperma wordt afgezet dichter bij de ingang van de vagina, waar de vagina zuurder is. Er wordt gedacht dat de zuurgraad hier het zwakkere jongenssperma tegenhoudt (het sterkere meisjessperma kan overleven).

Verder begunstigt deze locatie de langzamere meisjessperma omdat, hoewel de jongenssperma sneller zijn, ze het tempo niet helemaal tot het eitje kunnen handhaven (meisjessperma is langzamer, maar kan de afstand beter afleggen).

Om een ​​jongen te verwekken, kun je proberen sperma dichter bij de baarmoederhalsopening af te zetten, wat het agressievere en sneller bewegende jongenssperma een voorsprong kan geven. Probeer diep te penetreren, bij voorkeur met de “doggy style” positie. Ook is de opening van de baarmoederhals minder zuur en alkalisch, wat het overleven van jongenssperma bevordert.

Maar ook een waarschuwing…

Tot dusverre zijn de bovenstaande ideeën onbewezen. Probeer het gewoon eens. Maar weet dat het vooral belangrijk is om te genieten van seks als je zwanger wil worden. Meer hierover lees je in dit artikel.

Hoewel uit medisch onderzoek de afgelopen decennia een lichte afname is geconstateerd van jongens die in westerse landen zijn geboren, is de wetenschap nog steeds van mening dat je kansen zeer dicht bij 50/50 liggen.

Heb je deze al gelezen…

Dit wil je weten als je bezig bent met zwanger worden

leestijd: 5 minuten
Als je al langere tijd bezig bent met zwanger worden dan wil je er graag alles aan doen om je kansen te vergroten om snel zwanger te zijn. Je hebt…
Lees meer

Alles wat je moet weten over seks als je zwanger wil worden

leestijd: 3 minuten
Als je zwanger wilt worden, wil je waarschijnlijk ook graag weten wanneer je seks moet hebben, hoe vaak je seks moet hebben en of er factoren zijn die je kansen…
Lees meer

Deze 10 tips helpen je met zwanger worden ‘loslaten’

leestijd: 5 minuten
Soms lijkt het misschien bijna onmogelijk om te stoppen met nadenken over een zwangerschap. Je ziet overal baby’s, iedereen is zwanger en mensen vragen ernaar en het is nog niet…
Lees meer
Menu