EMB-bloedtest

Heb je een kinderwens voor de toekomst, probeer je al enige tijd zwanger te worden of ben je al langer bezig en zit je in een medisch traject? Dan is het heel erg belangrijk om te weten hoe het is gesteld met jouw gezondheid. Want, in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat…

…hoe gezonder je bent, hoe groter de kans op:

 • Een bevruchting
 • Een innesteling
 • Een zwangerschap
 • Een gezonde zwangerschap
 • Een gezonde bevalling
 • Een gezonde baby
 • En een gezond kind, ook later in zijn of haar leven

En…

…hoe gezonder je bent, hoe minder kans op:

 • vruchtbaarheidsproblemen
 • een miskraam
 • gezondheidsprobleem tijdens de zwangerschap
 • Gezondheidsproblemen bij de baby

Daarom is het voor jou en een toekomstige zwangerschap enorm belangrijk om te weten of je eventueel bepaalde…

 • tekorten hebt in onder andere vitamines en mineralen
 • of je blokkades hebt
 • of een disbalans hebt op bepaalde vlakken
 • ook heeft de gezondheid van je darmen en stress een enorme invloed op je gezondheid en daarmee op je vruchtbaarheid.

De hierboven genoemde zaken kunnen er eventueel voor zorgen dat je vruchtbaarheid is verminderd en je daardoor minder snel zwanger kunt worden. Soms merk je hier weinig van, maar je kunt hierdoor lichamelijke- of mentale klachten hebben. Of je nou wel of geen klachten hebt, als de uitslag een tekort, overschot, disbalans of blokkade aangeeft, kan de kans op een gezonde zwangerschap minder groot zijn.

 

In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de kans op een gezonde zwangerschap én een gezonde baby aanzienlijk…

Waarom gezondheid checken vóór een zwangerschap

In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de kans op een gezonde zwangerschap én een gezonde baby aanzienlijk wordt vergroot door een gezonde leefstijl én zelfs op de gezondheid van het kind later in zijn leven. Die gezonde leefstijl is tijdens een zwangerschap gelukkig al vaak een logische keuze voor een moeder, maar vóór de zwangerschap is deze helaas nog niet zo vanzelfsprekend bij de moeder én de vader. Als vrouw en zeker ook als man heb je invloed op je gezondheid en daarmee direct op je vruchtbaarheid. Door een gezonde leefstijl heb je een grotere kans op een gezonde zwangerschap en gezonde baby.

Waarom een bloedtest

Met de EMB-bloedtest wordt jouw gezondheid zeer uitgebreid onderzocht. Hierdoor krijg je een zeer uitgebreid beeld van jouw gezondheid, en kun je erachter komen wat de eventueel de oorzaak is van jouw klachten op basis van je bloed. Je vindt in de uitslag (12 pagina’s) tekorten, overschotten, blokkades en eventuele disbalans, plus een persoonlijk suppletie advies om deze waar mogelijk te verbeteren.

 

Het is niet alleen belangrijk als vrouw je gezondheid te laten testen, maar zeker ook als man met een kinderwens…

Ook voor mannen

Het is niet alleen belangrijk als vrouw je gezondheid te laten testen, maar zeker ook als man met een kinderwens. En niet alleen als je een kinderwens hebt voordat je gaat proberen om zwanger te worden, maar zeker ook als je al (langer) bezig bent of in een medisch traject zit. Het bloed wordt op heel veel punten getest. Niet alleen je stress niveau, maar ook vitamines en mineralen. Het is heel erg belangrijk dat ook bij de man daar geen tekorten in zijn en de vruchtbaarheid daardoor niet verminderd wordt.

Geen kinderwens?

Heb je (voor nu) geen kinderwens? Deze bloedtest is voor iedereen die zijn of haar gezondheid (dus ook voor mannen) wil laten onderzoeken en verbeteren. Heb je klachten? Zit je niet lekker in je vel? Ben je moe? Slaap je slecht? Heb je stress? Of andere klachten? In de uitslag van de bloedtest kun je erachter komen wat de oorzaak kan zijn op basis van je bloed. Daarnaast krijg je suppletie advies hoe je de klachten kunt verminderen (of verhelpen) en in het e-book vind je meer tips & tricks.

Hoe gaat de bloedtest in zijn werk

 • Tijdens het bestellen van de EMB-bloedtest bestel je ook gelijk het zeer uitgebreide EMB-bloedtest e-book.
 • Dit e-book heb je nodig om:
   • Jouw aanvraagformulier in te vullen als je de test gaat opsturen.
   • Daarnaast vind je in dit e-book een duidelijk stappenplan wat je kunt doen als je de uitslag hebt ontvangen
   • En heb je dit e-book nodig om jouw uitslag uitgebreid te bekijken.
 • Vervolgens krijg je de bloedtest snel thuisgestuurd per brievenbuspost.
 • Onderaan deze pagina vind je een video met de uitleg hoe je de bloedtest heel gemakkelijk zelf thuis uitvoert.
 • In het kort; via een klein vingerprikje neem je meerdere druppels bloed af.
 • Jouw test stuur je vervolgens op naar het laboratorium.
 • Ongeveer 3 weken later ontvang je per mail jouw uitslag met een persoonlijk suppletie advies om jouw gezondheid en vruchtbaarheid waar mogelijk te verbeteren en klachten waar mogelijk te verminderen of te verhelpen.
 • Daarnaast kun je met behulp van de ‘EMB-bloedtest e-book’ die je hebt besteld, jouw uitslag beter begrijpen en eventueel een plan van aanpak maken om jouw gezondheid en vruchtbaarheid waar mogelijk te verbeteren.
 • Mocht je daarna nog vragen hebben kun je die stellen tijdens de ‘EMB-bloedtest webinar’ of tijdens een persoonlijk consult met Linda Reinhardt.

Hieronder vind je de uitgebreide uitleg waarin je stap voor stap ziet hoe je de test kunt uitvoeren:

E-book met de uitleg voor jouw uitslag

Tijdens het bestellen van de EMB-bloedtest bestel je ook gelijk het zeer uitgebreide EMB-bloedtest e-book. Dit e-book heb je nodig om:

 • Jouw aanvraagformulier in te vullen als je de test gaat opsturen
 • Daarnaast vind je in dit e-book een duidelijk stappenplan wat je kunt doen als je de uitslag hebt ontvangen
 • En heb je dit e-book nodig om jouw uitslag uitgebreid te bekijken

In dit e-book vind je per punt hoe je jouw uitslag nog beter kunt begrijpen. Na het ontvangen van jouw uitslag kun je het e-book ernaast leggen. Zo krijg je een zeer uitgebreid beeld van jouw gezondheid, door onder andere tekorten, overschotten, disbalansen en blokkades. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de uitslag kun je die stellen tijdens de maandelijkse EMB-bloedtest webinar waarin fertiliteits- en hormoon expert Linda Reinhardt antwoord geeft op jouw vragen die je anoniem kunt stellen of tijdens een persoonlijk consult. Twijfel je over bepaalde resultaten of maak je je zorgen? Neem dan altijd contact op met een (huis)arts of (orthomoleculair) therapeut.

 

Zo krijg je al een algemeen beeld van jouw gezondheid…

Persoonlijk advies

Op de laatste pagina van jouw uitslag vind je een persoonlijk advies van de therapeut van het laboratorium welke supplementen je kunt slikken om jouw waarden en gezondheid waar mogelijk te verbeteren. Twijfel je over bepaalde resultaten of wil je persoonlijk advies? Dan kun je jouw vragen stellen tijdens de maandelijkse EMB-bloedtest webinar waarin fertiliteits- en hormoon expert Linda Reinhardt antwoord geeft op jouw vragen die je anoniem kunt stellen of tijdens een persoonlijk consult. Twijfel je over bepaalde resultaten of maak je je zorgen? Neem dan altijd contact op met een (huis)arts of (orthomoleculair) therapeut.

Verschil tussen een bloedtest bij de (huis)arts en de EMB-bloedtest

Het verschil tussen een bloedtest bij de (huis)arts en de EMB-bloedtest is dat de EMB-test niet onderhevig is van suppletie van vitaminen of mineralen, waardoor er gekeken kan worden naar eventuele tekorten. Waardes in het bloed van de arts kunnen goed zijn, maar dit wil niet zeggen dat de omzetting naar werkende stoffen ook goed verloopt waardoor jij je beter zou voelen. De uitslagen van een EMB-bloedtest zijn uitgebreider (12 pagina’s). Daarnaast wordt er niet alleen getest op tekorten, maar is het een zeer uitgebreide test wat een compleet beeld van jouw gezondheid laat zien. Met deze test zie je in de uitslag vaak waar het probleem zit en krijg je daar adviezen over om zo de waardes te verbeteren. Deze test vervangt niet de reguliere zorg. Niet alles kan worden opgelost met leefstijladviezen. Verwijzing naar een (huis)arts is soms noodzakelijk.

Resultaten van dit bloedonderzoek

Deze onderzoeksmethode heeft zijn sporen verdiend door de resultaten van de personen die deze bloedtest hebben gedaan. Deze resultaten komen (mede) door het opvolgen van de (op basis van de uitkomsten van de bloedtest) gebaseerde adviezen. Praktijk Wiersma hoort terug van de aangesloten therapeuten die deze EMB-bloedtest aanbieden dat ongeveer 70-80% van de patiënten verbetering opmerkt; patiënten herkennen zich vaak in de uitslag.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de uitslag kun je die stellen tijdens de maandelijkse EMB-bloedtest webinar waarin fertiliteits- en hormoon expert Linda Reinhardt antwoord geeft op jouw vragen of tijdens een persoonlijk consult.

bestel de bloedtest…

Hier vind je de video met de uitgebreide uitleg, hoe je stap voor stap, de EMB-bloedtest zelf thuis kunt uitvoeren…

5 meestgestelde vragen met een kort antwoord:

1. Vraag: word ik sowieso zwanger als ik een EMB-bloedtest doe?

Kort antwoord: nee 
Toelichting:
 maar in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de kans op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby aanzienlijk wordt vergroot door een gezonde leefstijl en zelfs op de gezondheid van het kind later in zijn leven. Die gezonde leefstijl tijdens een zwangerschap is gelukkig al vaak een logische keuze voor een moeder, maar vóór de zwangerschap is deze helaas nog niet zo vanzelfsprekend bij de moeder én de vader. Door deze EMB-bloedtest, krijg je inzicht in jouw gezondheid (en/of die van je partner) waardoor je die waar nodig kunt verbeteren. En daardoor kun je de kans op een zwangerschap vergroten, maar een zwangerschap is nooit gegarandeerd.

2. Vraag: is deze bloedtest wetenschappelijk bewezen?

Antwoord: nee
Toelichting: de gehele EMB-bloedtest is niet wetenschappelijk bewezen. Er is een regulier deel (zoals in het ziekenhuis of bij je huisarts) die wetenschappelijk is bewezen, dit is de eerste pagina in jouw uitslag. Daarnaast is er een complementair deel in het bloedonderzoek die niet wetenschappelijk is bewezen, dit is de rest van de uitslag.

3. Vraag: is deze EMB-bloedtest van mamaworden.nl?

Antwoord: nee
Toelichting: deze bloedtest is van Praktijk Wiersma en wordt door honderden therapeuten in Nederland aangeboden, waaronder op mamaworden.nl.

4. Vraag: wat zijn de resultaten van de mensen die een EMB-bloedtest hebben uitgevoerd en hun leefstijl daarop heeft aangepast?

Antwoord: 70-80% merkt verbetering.
Toelichting: 70-80% merkt verbetering na het aanpassen van hun leefstijl naar aanleiding van de uitslag van de bloedtest. Dit duurt gemiddeld zes weken, maar er zijn mensen die al sneller verbetering merken. Mensen die een EMB-bloedtest hebben uitgevoerd herkennen zich ook vaak in de uitslag.

5. Vraag: is het beter om een EMB-bloedtest te doen dan een bloedtest bij mijn (huis)arts? En vervangt de EMB-bloedtest, de bloedtest van mijn (huis)arts?

Antwoord: nee
Toelichting: de bloedtest bij jouw (huis)arts is goed om te doen, deze maakt tekorten en afwijkingen inzichtelijk. De uitslag van de EMB-bloedtest is zeer uitgebreid (bevat 12 pagina’s) en kan hierdoor laten zien waar de tekorten en/of afwijkingen eventueel vandaan kunnen komen. Bij twijfel of ongunstige uitslag wordt altijd doorverwezen naar een (huis)arts.

Klik hieronder voor de meestgestelde vragen…

“In juni 2019 kwam ik via via bij Linda Reinhardt terecht. Na meerdere miskramen, en de boodschap vanuit het ziekenhuis dat het toch het meest op “pech” leek, wilde ik toch eens doorpraten over deze gebeurtenissen en of ik er eventueel zelf wat aan kon doen om herhaling te voorkomen. Linda adviseerde mij de EMB-bloedtest te doen, aangezien de termijn van mijn miskramen haar deed vermoeden dat ik bepaalde vitamine tekorten had (ik slikte wel uitgebreid supplementen). De brede ervaring van Linda maakt dat ze over alle facetten rondom zwanger worden en blijven advies kan geven en ik was mega blij met haar eerste vermoeden – wellicht kon ik er iets aan doen. De bloedtest kwam inderdaad met interessante inzichten. Er kwam inderdaad een vitamine (B12) tekort uit evenals andere informatie die erop wees dat mijn darmen niet optimaal werkten. Met het advies vanuit de bloedtest kon ik direct actie ondernemen; andere supplementen op een andere manier innemen, mijn voeding aanpassen en accupunctuur gestart. Binnen een paar weken voelde ik me een stuk beter en ook de zwangerschap die volgde was zo anders dan mijn eerdere zwangerschappen. Eeuwig dankbaar!!!”

Annefloor

“Lieve Linda, ik ben zwanger!! Ik ben zo zo zo blij!! Na onze afspraak ben ik alles gaan aanpassen en heb ik alle tips opgevolgd. Ook mijn man is met alles aan de slag gegaan. Ik zag zoals je weet zo op tegen het traject wat gepland stond en nu is dat niet meer nodig. Ik kan je niet genoeg bedanken!!  Ik heb nog wel een vraag over de supplementen. Mag ik alles blijven gebruiken? En de voeding? Heb ik nu meer nodig? Tot gauw! Veel liefs van Odette”

Odette

“Hoi Linda, ik hoop dat alles goed met je gaat. Ik wil je hier even laten weten dat het met mij heel goed gaat. Ik voel me nu na 10 weken na de uitslag zo goed. Ik sta heel makkelijk op in de ochtend, ik ben heel vrolijk en ik voel me heel gelukkig. Het eten gaat me heel goed af en ik voel dat ik opknap van alle supplementen die ik slik. Ik heb voor volgende maand een nieuwe afspraak gepland voor ICSI 3. Ik heb er nu echt vertrouwen in, al vind ik het nog steeds super spannend en voelt het echt als onze laatste kans. Dank je wel voor je hulp! Het heeft veel voor me betekend. Liefs Mascha”

Mascha
Menu