5 tips: jouw vetpercentage verbeteren als je zwanger wil worden

Leestijd: 4 minuten

Dat het belangrijk is om een gezond gewicht en vetpercentage te hebben heb je misschien al gelezen. Benieuwd hoe jouw vetpercentage kunt verbeteren? Dat lees je hieronder. 

Vetpercentage verbeteren

Als blijkt dat je een te hoog vetpercentage hebt is het goed om deze te verbeteren. Hieronder vind je vijf tips:

1. Eet drie maaltijden per dag

Eet drie keer per dag. Op die manier geef je je spijsverteringskanaal rust, zodat het zich kan herstellen. Je hormonen komen daardoor in balans en dat verhoogt je vruchtbaarheid. Door drie keer bewust gezond te eten zorg je er ook voor dat je voldoende fruit en groente eet. Voldoende vezels en eiwitten om vol te zitten en om de uren tussen de maaltijden door te komen. Daarbij eet je dus minder junkfood en dit zorgt automatisch voor minder overgewicht en een gezond vetpercentage.

 

Toch heeft met name je gewicht eronder te lijden als je te weinig slaapt…

2. Zorg voor een goede nachtrust

Voldoende nachtrust is sowieso belangrijk voor je gezondheid in het algemeen. Toch heeft met name je gewicht eronder te lijden als je te weinig slaapt. Slaap beïnvloedt de productie van diverse hormonen in je lichaam. Leptine wordt door je vetcellen geproduceerd en speelt een rol bij het onderdrukken van je hongergevoel. De productie van dit hormoon daalt na een slechte nacht.

3. Voorkom stress

Veel mensen hebben last van langdurige, chronische stress. Dan maakt het lichaam continu teveel cortisol aan. Dit hormoon heeft een direct effect op het lichaamsgewicht en op de vetverdeling. Je komt aan, en je krijgt vooral meer buikvet.

4. Zorg voor voldoende beweging

Je beweging bepaalt in grote mate wat je totale verbranding is. Als je regelmatig wandelt naar werk, supermarkt of met de hond, dan gaat je vetverbranding omhoog. Maak gebruik van alle beweging die je kunt krijgen!

5. Drink voldoende water

Water drinken is goed voor je. Minimaal 1,5 liter water per dag.  Naast dat water zorgt voor een goede vetverbranding zorgt het drinken van water ook voor:

  • Het in balans houden van de lichaamstemperatuur
  • Het ondersteunen van je metabolisme
  • Pijn verlichten
  • Verbeteren van je huid
  • Het in balans brengen van PH-spiegels
  • Bevorderen van de spijsvertering

Heb je deze al gelezen…

Als je onverklaard onvruchtbaar bent

leestijd: 4 minuten
Na een jaar proberen, gezond leven, je cyclus bijhouden en veel ovulatietesten ben je nog niet zwanger. Je komt bij de gynaecoloog en daar blijkt na alle onderzoeken bij jou…
Lees meer

Gewicht en vetpercentage belangrijk als je zwanger wil worden

leestijd: 4 minuten
Om gezond te blijven en je vruchtbaarheid te verbeteren, is het belangrijk dat je een gezond gewicht en vetpercentage hebt. Te hoog of te laag lichaamsgewicht en vetpercentage is een…
Lees meer

Dit effect heeft beweging en sport bij een man

leestijd: 4 minuten
Een gezond lichaam is, óók voor de man, onmisbaar om gezond en natuurlijk zwanger te worden. Bij een gezond lichaam hoort niet alleen gevarieerd en gezond eten, maar ook regelmatig…
Lees meer
Menu