Zo weet je of je klaar bent om mama te worden…

Leestijd: 4 minuten

Je wens is groot en eigenlijk wil je het zo snel mogelijk. Zwanger worden, een baby. Maar is dit het beste moment voor jou, je lijf en je relatie? 

Klaar voor?

Bedenk goed of jij, dus jouw lijf, je fysieke- en zeker ook je mentale gezondheid klaar is om een kindje te dragen. Is dit het juiste moment? Waarschijnlijk denk je direct: JA!, want je wens is groot. Maar probeer eerlijk tegen jezelf te zijn. Is dat echt zo? Voel je je goed? Energiek? Gezond? Sterk? Zit je lekker in je vel? Zit jouw relatie goed? En misschien wel de belangrijkste vraag; is jouw lijf nu de beste plek om een kindje in te maken en dragen?

 

En hopelijk is het snel raak. Spannend…

Ja

Als het antwoord echt ja is, is dat heel erg fijn. Zorg dan dat je gezond blijft leven, lees op mamaworden.nl nog meer tips en hopelijk is het snel raak. Spannend…

Nu (nog) nee

Als het antwoord eigenlijk (nog) nee is, noteer dan voor jezelf de punten die verbeterd kunnen worden en belangrijk zijn als je zwanger wil worden en hoe je die kunt verbeteren. Een zwangerschap, mama (en papa) worden is niet niks. Het is de mooiste, maar ook de grootste verandering in je leven. Vanaf het moment dat je zwanger bent zal het nooit meer zoals daarvoor zijn. Dus is het belangrijk dat je goed in je vel zit, dat je je gezond en sterk voelt en ook mentaal echt klaar bent om mama te worden. Maar ook om een kindje te dragen, te bevallen en daarna de zorg te dragen voor je baby. Wist je dat in wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de kans op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby aanzienlijk wordt vergroot door een gezonde leefstijl en zelfs van invloed is op de gezondheid van het kind later in zijn leven? Zorg daarom dat je gezond bent en voelt.  

 

Als je de tijd neemt om je voor te bereiden, zul je daar zeker geen spijt van krijgen…

Neem de tijd

Soms is het een kwestie van één à twee maanden om te zorgen dat alle ‘randvoorwaarden’ weer optimaal zijn. Maar hoe groter je wens, hoe lastiger het is om die tijd voor jezelf te nemen. Want je wil het zo graag. Maar als je de tijd neemt om je voor te bereiden, zul je daar zeker geen spijt van krijgen.

Hulp

Schakel waar nodig en waar het kan hulp in. Maak voor jezelf een plan. Kijk naar wat voor jouw gevoel eigenlijk anders zou moeten. Wat het beste is voor jou, je partner, je toekomstige zwangerschap en kindje? Praat erover met je partner, je moeder, zus of vriendinnen. Op mamaworden.nl vind je nog heel veel tips die je kunt lezen. Samen met jouw plan ben je er binnenkort wel helemaal klaar voor…

Heb je deze al gelezen…

Geen resultaten

Menu