Osteopaat bij een kinderwens

Leestijd: 2 minuten

Ben je al bezig met of wil je zwanger worden? Dan spelen hormonen, doorbloeding en vrije bewegelijkheid van je alle organen een zeer grote rol. Een osteopaat kan in deze zaken verbetering brengen. Hierdoor wordt de kans op een zwangerschap aanzienlijk vergroot.

Zwanger worden: niet voor iedereen vanzelfsprekend

Hoewel conceptie een wonder is en blijft, gaat zwanger worden niet altijd vanzelf. Eén op de zes stellen krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Het is dan vaak een lange en emotionele weg voor deze stellen.

In dit proces is het erg belangrijk dat zowel jij als je partner een goede gezondheid hebben, zowel fysiek als mentaal. Bij de man moet het sperma van goede kwaliteit en goed actief zijn. Bij de vrouw spelen veel meer aspecten een rol. Er moet een goede eirijping en eisprong zijn. Dit wordt geregeld door het hormonale systeem. Dan kan de bevruchting plaatsvinden in de eileider. De eileider moet goed doorgankelijk zijn om de zaadcellen tot bij het eitje te brengen en om het eitje naar de baarmoeder te leiden. Ook de zuurtegraad van de baarmoeder speelt een belangrijke rol voor de overleving van de zaadcellen.

Wat gebeurt er in je lijf bij zwangerschap?

Is de bevruchting succesvol, dan vindt na een paar dagen de innesteling in de baarmoeder plaats. Hiervoor moet een goede slijmlaag in de baarmoeder zijn opgebouwd. Daarna volgt de aanleg van de placenta, die belangrijk is voor een goede doorbloeding en voeding van het vruchtje. Dit kan nu gaan groeien en zich ontwikkelen. Als er in de eerste periode een afwijking ontstaat in de ontwikkeling van het embryo, dan wordt het afgestoten en volgt er een miskraam.

Als je bezig bent om zwanger te worden, dan spelen hormonen, doorbloeding en beweging een grote rol…

Wat een osteopaat voor jou kan betekenen

Als je bezig bent om zwanger te worden, dan spelen hormonen, doorbloeding en vrije beweging van je organen een grote rol. Een osteopaat kan die aspecten verbetering brengen. Bij de vrouw kan het hormoonsysteem op een positieve manier worden beïnvloeden, daarnaast zorg de therapeut ervoor dat je organen vrij liggen en goed kunnen bewegen. Hierdoor kan de kans op een gezonde zwangerschap aanzienlijk worden vergroot. Ook kan het zijn dat jij je eisprong voelt. Dit hoor je niet te voelen, je kunt ook hiervoor naar een osteopaat gaan om dit te laten bekijken en waar mogelijk te laten verhelpen.

Wat een osteopaat voor een man kan betekenen

Bij de man is de doorbloeding van het scrotum van belang voor de kwaliteit van het sperma. Bij de vrouw kan het hormoonsysteem op een positieve manier worden beïnvloed. Door mobilisaties (losmaken) van de ophangsystemen (fasciae) van de baarmoeder, eileiders en eierstokken kan een positieve invloed worden uitgeoefend op het transport van het eitje naar de baarmoeder én op de doorbloeding van alle structuren. Door het heiligbeen en de wervelkolom te mobiliseren stimuleer je het (neurovegetatief)zenuwstelsel, wat ook een positieve invloed heeft op de doorbloeding.

In het algemeen is het daarnaast belangrijk dat beide partners gezond leven. De voeding, maar ook het stresslevel van man en vrouw heeft invloed op de kwaliteit van het sperma en de eitjes en op de uitrijping.

Heb je deze al gelezen…

Wat is een HSG?

Wat is een HSG?

leestijd: 4 minuten
Als zwanger worden langer op zich laat wachten is het goed om medisch een aantal oorzaak uit te sluiten.  Ongeveer 40% van de vrouwelijke onvruchtbaarheid is gerelateerd aan de eileiders…
Lees meer
6 tips: zo verbeter je de kwaliteit van jouw eicellen

6 tips: zo verbeter je de kwaliteit van jouw eicellen

leestijd: 5 minuten
Als je zwanger wilt worden, heb je maar één goed eitje nodig. Dit zijn zes tips om de kwaliteit van je eitjes te verbeteren. Belangrijke dingen om te weten: Je…
Lees meer
Hoe de bevruchting van de eicel nu echt plaatsvindt

Hoe de bevruchting van de eicel nu echt plaatsvindt

leestijd: 5 minuten
Feiten die je misschien nog niet wist en die je niet op school hebt geleerd. Voordat we uitleggen hoe conceptie werkt, is het belangrijk dat je meer weet over eitjes,…
Lees meer
Menu