“Kan fertiliteitsmassage mijn kans op zwangerschap vergroten?”

Leestijd: 2 minuten

Elke dag wordt hier een vraag over mama worden beantwoord. Vandaag de vraag van Naomi. Naomi is 31 jaar oud en probeert al 2 jaar zwanger te worden. Haar vraag is… 

…Kan fertiliteitsmassage mijn kans op zwangerschap vergroten?

Antwoord

Dank je wel voor je vraag. Wat goed van je dat je alles wilt doen om je kansen op zwangerschap te vergroten. Fertiliteitsmassage kan daar zeker bij helpen.

Fertiliteitsmassage

Fertiliteitsmassage is een massage van de buik. Door zacht en diep je buik te masseren worden je organen terug in lijn gebracht, zodat druk en spanning verdwijnen en omliggende spieren en bindweefsel versterken. De massage richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken. Daardoor kunnen afvalstoffen verwijderd worden.

Waarom fertiliteitsmassage?

Met fertiliteitsmassage kun je je vruchtbaarheid verbeteren. Bij medische behandelingen zoals IUI of IVF/ICSI kan de massage de omstandigheden optimaliseren waardoor de slagingskans toe kan nemen.

Voor wie

Voor iedereen met een kinderwens, ook bij mannen kan het de vruchtbaarheid verbeteren.

Wanneer niet:

  • Vanaf de dag na je eisprong tot de laatste dag van je menstruatie
  • Als je koorts hebt
  • De eerste 6 weken na een miskraam, bevalling of operatie
  • Tijdens je zwangerschap

Let op! Laat je goed voorlichten door een professional.

Waar

Je kunt op verschillende plekken in Nederland of online de fertiliteitsmassage leren. Ga niet zelf aan de slag, maar leer eerst de techniek voordat je aan de slag gaat.

Door de massage daalt je cortisolgehalte en worden endorfines aangemaakt…

Wanneer

Vanaf de eerste dag na je menstruatie tot aan je eisprong mag de massage uitvoeren. Het tijdstip waarop je fertiliteitsmassage doet maakt niet uit. Maar, doordat door de massage je cortisolgehalte (stresshormoon) daalt en endorfines aangemaakt worden val je makkelijker in slaap na fertiliteitsmassage en slaap je dieper. Het is daarom aan te raden om het in de avond te doen zodat je daarna goed kunt slapen.

Fertiliteitsmassage kan helpen je kansen op zwangerschap te vergroten, voor jou en voor je partner. Veel succes tijdens het traject.

Liefs Linda

Heb je deze al gelezen…

“Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik drie goede maaltijden op een dag eet?”

leestijd: 2 minuten
Ellen is 27 jaar oud en probeert al 1 jaar zwanger te worden. Haar vraag is... Ik wil graag proberen om via de natuurlijke manier zwanger te worden. Mijn eerste zwangerschap was een miskraam en de...
Lees meer

“Het wil niet lukken om zwanger te worden van ons tweede kindje, wat kan ik doen?”

leestijd: 2 minuten
Veerle is 29 jaar oud en probeert al 2 jaar zwanger te worden. Haar vraag is... Wij hebben een gezond meisje van 2 jaar. Zij is op 1 april 2018 geboren middels een keizersnede. Een half jaar na haar geboorte...
Lees meer

“Ik wil graag een goed beeld van mijn gezondheid. Mag je de bloedtest doen als je nog borstvoeding geeft?”

leestijd: 2 minuten
Elia is 26 jaar oud en heeft al een kindje. Haar vraag is... Ik heb een zoon van vier maanden, geef nog borstvoeding en zit dus nog in de periode van ontzwangeren. Ik wil graag de bloedtest doen, maar...
Lees meer
Menu